Melpan l Melamin Kapı ve Yüzey Panelleri

Melamin Kapının Diğer Kapılara Göre Avantajları

 

Melamin kapı üstünlükleri

Melamin kapının başlama tarihi 2003 -2005 yıllarıdır. İlk yıllarda kasa pervaz kombinasyonu kenar bant rengi çözümleri bile bulunamıyordu. Birkaç düz model ahşap renk seçeneği vardı. Beyaz renk seçeneği H model bile yoktu.

Kanat, melamin yüzey ile üretilir yan kısımları benzer renk ile boyanır kasa pervaz da ya sac, alüminyum yada boya ile çözülürdü. Bu sebepten uzun yıllar diğer kapı çeşitlerine karşı üstünlük sağlayamamıştır.

Aradan geçen 20 yılda kenar bandı renkleri üretildi, kasa pervaz yüzey kaplaması olarak, ister PVC, ister finish, folyo isterse de laminat kaplama malzemeleri yan sanayi olarak üretildi. Artık aynı renk kasa pervaz aynı renk kenar bandı bulabilmek sorun olmuyor.

İşte artık melamin kapı zamanı çünkü sayısız üstünlüklere sahip. Diğer kapı çeşitlerine göre Başlıca üstünlüklerini sıralayalım.

Melamin kapı boya gerektirmez, lake kapı yerine bile satılabilir

Birçok büyük firma mesela vario door Lake beyazı adı altında sattığı kapı melamin kapıdır.

Çizilmez: En kaliteye yakın yaş Lake kapının çizilmezlik dayanımı 2.1N, Pvc kaplama kapının çizilmezlik dayanımı 1.5N, Cilalı ahşap kapının çizilmezlik dayanımı 2.2 N, Amerikan kapının 1 N, Melamin kapının çizilmezlik dayanımı 3.5 N ile 4 N arasındadır. Neredeyse yerde üzerinde yürüdüğümüz Laminat parke sertliğindedir çünkü yüzey kaplama malzemeleri Laminat parke ile aynıdır. Bu özelliği sayesinde üretim, nakliye, montaj esnasında zarar görmez.

Kolay Temizlenir: Yüzey çok sert olduğu için ev kimyasalları ile kolaylıkla temizlenebilir diğer kapıların tamamı ev kimyasallarına karşı dayanıklı değildir.

Anti bakteriyel bakteri barındırmaz: Yüksek basınç yüksek sıcaklık ile üretildiği için model kıvrımları sert ve keskin değildir, Bakteri barındırmaz özelliğe sahiptir. Diğer kapılarda bu özellik yoktur.

Yalın model seçeneği: Tüm diğer kapı çeşitlerini kapsayan model ve renk seçenekleri mevcuttur. Melamin kapı tercih edildiğinde tüm gereksinimleri karşılayan 40’dan fazla model çeşitliliği vardır. Diğer kapı çeşitleri melamin kadar yalın ve kapsamlı değildir.

Lake kapı için avantaj sağlar:  Melamin kapının yüzeyi melamin lake boya ile sadece yarım kilo ile boyanabilmektedir. Boyanan melamin kapı diğer lake kapılardan daha sert çizilmez ve pürüzsüzdür. Üretim süreci hızlı astar ve zımpara gerektirmez. Bu özellikleri sayesinde lake kapıdan hem daha ekonomik hem de daha kaliteli kapıya ulaşabilirsiniz.

Melamin kapı Yeni nesil kapıdır. Gelişimini tamamlamış yaygınlaşmaya başlayan yeni modadır. Tercihlerinizi melamin kapı üzerine yaparsanız hem lake hem pvc hem de kaplama kapı çeşitlerinden alacağınız avantajlara ve daha fazlasına sahip olursunuz.