Melpan l Melamin Kapı ve Yüzey Panelleri

Melpan Toplu Tedarik

Konu;

Melpan Toplu Tedarik , Melpan Ahşap A.Ş iştirakidir. Türkiye’de ilk defa üreticiden,  aracısız üretici firmaya tedarik yapan B2B oluşumudur. 

Amaç;

  • Çok basit bir amacımız var; Öncelik kapı ve mobilya sektörü olmak üzere, küçük ve orta ölçekli üreticilerin, tedarik konusundaki sıkıntılarını çözmek. Grup firmalarının ihtiyacı olan hammaddeleri, toplu tedarik sistemi ile tek elden tedariğini oluşturup güçlü bir satın alma adedi sağlayarak temin etmek, bu tedarikten sağlanan kazancı da grup üyelerine vermektir.
  •  Bu kadar zor bir sistem için neden yola çıktık bizim kazancımız ne;   Pandemiden sonra biz de orta ölçekli üretici olduk geriye gittik. Ürünlerimizi pazarlamada zorlanıyoruz. Siparişler küçük ve dengesiz geliyor. Fabrikamız bazı aylarda zarar edebiliyor. Üretim ve tedarik gücümüz 200 000 Takım kapı paneli, satışımız 20 000 Takım bu iş böyle olmaz dedik. Çok kapsamlı çalışma yaptık ve bizim için de çözümün Toplu tedarik sistemi ile yıllık üretimimizin satılası olduğuna karar verdik. Biz de inşallah bu sisteme 200 000 Takım kapı paneli temin edeceğiz. Bizim için bu kazanç yeterli diğer ürünlerden kazanmasak ta olur.
  • Neden katılmalısınız;    Bu sistemin Sahibi sizsiniz.  Siz Melpan Ahşap A.Ş nin yönetiminde söz sahibi olacaksınız. Dilerseniz hisselerinden de satın alabileceksiniz. Avukat, bilgisayar programcıları, satış ekibi, yurt dışı pazarlama gibi birçok bölümün olduğu bir sistemin ortaklarından olabileceksiniz.

 

 

  • Küçük ve orta ölçekli üreticileri hedef aldık, büyük üreticiler bu sisteme girmek için küçük ve orta ölçekli firmaları istemediler, ne yani bu sistemden küçük firmalar da aynı fiyata mı alacak dediler bu haksız rekabet, bizim masraflarımız daha fazla o zaman biz küçük üreticiler ile aynı fiyata üretemeyiz dediler ve kabul etmediler. Biz de kararımızı küçük ve orta ölçekli üreticilerden yana kullandık.
  • Nasıl daha uygun alabileceksiniz; Üreteceğiniz ürünler için malzeme satıcısına gittiğinizde size sorulan ilk soru nedir ;Ne kadar alacaksın ? Çünkü miktar satıcı için herşey dir. Detaya girmeyeceğim siz mesajı aldınız. İşte bu sebep bile sizin bu sistemin bir parçası olabilmeniz için yeterlidir.
  • Biz Satıcının sorduğu ‘’Ne kadar’’ sorusuna üretebildiğin kadar diyeceğiz ! İşte o zaman patron sizsiniz. Bi düşünsenize bir anda size soru soran satıcının koltuğuna siz geçiyorsunuz. Patron sizsiniz ,Sürekli geliştirdiğimiz yazılım sayesinde sınırsız üyeye B2B olarak tedarik bilgisi gönderebiliriz. Sınırsız üyeden birkaç dakika içinde tedarik adet bilgisi alabiliriz.  Toplu alım kazanımı, her türlü gereksiniminize toplu alım satırı açabilir diğer grup üyelerinin de katılımıyla adetler çok yüksek rakamlara çıkabilecektir. Bu sayede en  ekonomik fiyata alabilme imkanı olabilecektir.
  • Sürdürülebilir mi; Sektörün hammadde ihtiyacı bitmediği taktirde sürdürülebilir.Çünkü niyet halis ,hile yok kazanç sabit net olarak gözüküyor. Dilersen git malını al paranı öde ,güvene dayalı satın alma yok uzman kuruluşlar tarafından denetleme olacaktır.
  • Aidiyet duygusu; Üretici aidiyet ister, sadakat ister, kazanmak ister,   paylaşmak ister, değer görmek ister ve birliktelik ister. ‘’Melpan Toplu Tedarik ‘’ tüm bu konuları ilke olarak almaktadır. Tüm kurallar Grup üyesi ne ister, nasıl mutlu olur, Hammadde üreticisi ne ister, nasıl mutlu olur, ilkelerinin gerçekçi ve adil karşılaştırması yapılarak kurallar belirlenmektedir. Bizim sistemiz de, her iki tarafın da mutlu olacağı kurallar geçerli olacaktır.

 

 

  • Mutluluk nedeni;

Bölgenizde ürettiğiniz ürünü üreten sizden güçlü ve marka firmalardan daha ekonomik maliyet ile üretim yapmak beni çok mutlu eder. Yani O büyük firmanın fiyatı ve satış şartları altında ezilmemek size mutluluk vermez mi? Diğer sebeplere girmeye gerek bile yok. Çünkü gücünüzü toplu tedarik birliğinden alıyorsunuz.

  •  Müşteriye ezilmeden dik duruş sonuş müşteri memnuniyeti.

Müşteri velinimetimizdir, ama her zaman sadakatini göstermez fiyat ve şartlarla sizi zorlar. İşte bu toplu satın alma sistemi sayesinde hem karlı hem ekonomik ürün satabileceksiniz. Bu sayede müşteri sadakati oluşacaktır.

  • Melpan depo satış mağazaları;

Bu sistemi taşıması için Melpan depolar tüm bölgelerde hizmet verecektir. Bölge depolarına bağlı 100 000 den fazla mobilya ve yan sanayi üreticisi ile desteklenecek güçlü bir sistem olacaktır.

Platform üretici ve satıcı firmaların satın alma taleplerini B2B ile robotik olarak yönetecektir. Bu sayede Tedarikçi olan Melpan A.Ş bayilerinin kullanımı için her siparişte bayilerinin kullanacağı 3 aylık gereksinim olarak 450 000 Takım kapı paneli, kasası, pervazı, kilidi, menteşesi, kapı kolu, sereni, petek kağıdı, kenar bandı, tutkalı gibi ürünleri bu platformdan satacaktır.

  • Grup üyeleri kimlerden oluşacak zincir nasıl kurulacak

          Bu sistem 3 gruptan oluşmaktadır.

  1. TEDARİKÇİLER          : Emtia ve orman ürünleri üreticileri

2   ÜRETİCİ FİRMALAR : Küçük ve orta ölçekli kapı kanadı, kasa-pervaz üreticileri,

3   SATICI FİRMALAR    : Kapı satıcıları, mobilya mutfak satıcıları, mimari ofisler, müteahhitler, PVC  pencere satıcıları, tadilat firmaları, montaj ustaları gibi.